Rf Haberleşme Nedir?

Radyo Frekansı üzerinden bir alıcı ve bir verici cihaz arasında veri iletimine RF haberleşme denir.
RF haberleşme sistemlerinde RF Modemler kullanılmaktadır.

RF Haberleşme sistemlerinde kullanılan bu RF modemler yayın yaptıkları frekans aralığına göre Lisanslı Bant RF Modemler ve Serbest Frekans RF modemler (Licence Free RF Modems) olarak ikiye ayrılmaktadırlar.

Peki, RF modemler neden daha avantajlı çözümler sunmaktadır?

-Kurduğunuz ağ tamamen sizin yönetiminizde ve başka hiçbir dış koşuldan etkilenmemektedir. GSM operatörünün veya sabit operatörlerin sistemlerinde yaptığı bir değişiklik veya onlarda yaşanan bir kesinti sizin sisteminize etkilemez. Sisteminiz tamamen bağımsız kendi başına çalışmaktadır.
-Manüel okumaların, RF kablosuz çalışan bir sistem ile otomatik ölçümle değiştirilmesi sonucunda, zamandan tasarruf sağlanmış temiz ve net bilgi, hızla alınabilmektedir.
-Oluşturulan kablosuz ağa eklenebilir ve çıkartılabilir sistemlerin uygulanması çok daha kolaydır. Eski sistemlerin entegrasyonu kolayca aynı ağa alınabilir. Modbus çalışan RS485 teknolojisini, kablosuz modbus rf radyo modem ile kablosuz ağa anında entegre edebilirsiniz.

Endüstride RF Sistemlerinin Wİ-Fi sistemlerinden üstünlüğü

WiFi ağlarındaki kirlilik ve endüstriyel WiFi daki kirlilik sizi etkiler. Serbest frekans olmasından dolayı her gün sizin sisteminizi etkileyecek başka bir WiFi ağı olma olasılığı mevcuttur. Aynı zamanda günümüzde WiFi ağının çok kalabalık olmasından olumsuz olarak etkilenirsiniz. Oysa VHF ve UHF frekanslarında çalışan kablosuz haberleşme sistemleri hem sadece onlara tahsis edilmiş frekanslarda çalışmaktadır, hem de düşük frekanslarda daha uzak noktalarla daha kolay haberleşebilmektedir. Serbest frekans olarak UHF bandındaki bırakılmış bölgede çalışan UHF data modem seçenekleri de
mevcuttur. Böylece yine frekans için bir ücret ödemeden UHF frekanslarını kullanmak mümkündür.

WiFi teknolojisindeki mesafe sınırlaması, hücresel haberleşmenin maliyetleri ve yüksek enerji kullanımı, LoRa teknolojisiyle önüne geçilmesi gereken temel eksiklikler olarak belirlenmiştir. Bölgesel olarak farklılık gösteren radyo frekansı aralıklarını kullanan LoRa, açık alanda 15 km’ye kadar genişleyebilen bir mesafede bağlantı kurabilirken, uç noktada bağlı cihazlar 8 yıldan 15 yıla kadar sorunsuz olarak iletişimi sürdürebilmektedir.

Delcom Rf lisansli ve serbest frekanslı geniş radio modem yelpazesıne sahiptir.

 

 

Modbus RF Modem
Modbus RF Modem

DelcomRF PWM serisi modbus profibus profinet Iot rf radyo modemler, RTU ve ASCII formatlarda veri aktarımı yapabilmektedirler. 1.2 ile 57.6 kbps veri hızı arasında ayarlanabilir. Pano içi ray tipi ya da sıva üstü montaja uygundur. 10-28 VDC arasında besleme çalışır. Bu aralıktaki voltaj dalgalanmalarından etkilenmez. 5 dBi gücünde, abs sınıfında yağmur geçirmez dış ünite montajına uygun anteni ile bir bütündür. Anten kablosu 2.5-2.7 metre rg-58 modeldir.

Modbus RF Modem, RS485 ve RS232 portu ile modbus protokolü kullanarak kablosuz veri-data haberleşmesi yapabilen, tak ve çalıştır bir üründür. Modbus protokolünden farklı haberleşmeler için transparan modu “her protokolü destekleyen” ile kablosuz haberleşme kurabilme özelliğine de sahiptir.
İncelemek ve satın almak için TIKLAYINIZ!

DelcomRF LoRa Modem

15 Km ye varan haberleşme mesafesi, adreslenebilir özelliği, 32 frekans kanalı, Avrupa standartlarında çıkış gücü ile modemler üzerinden RF ağ oluşturabilmesi temel özellikleridir. Bunun yanında, onlarca değişik parametreye sahip olan modemler, endüstriyel sınıftadır.  RS485 ve RS232 portu üzerinden, modbus protokolü kullanarak çok uzak mesafelere kablosuz veri-data haberleşmesi yapılmasını sağlar. LoRa (Long Range / Uzun Mesafe), rakip teknolojilere göre çok daha uzun kablosuz haberleşme mesafesi sağlayan bir modülasyon tekniğidir.

Çoklu ve seçenekli yayın modları, farklı bağlantı konektörleri ile ihtiyacınızın tamamını destekler. DelcomRF Modbus Modem, UHF bandı üzerinden veri-data haberleşmesi yapar. Farklı frekans bandlarında haberleşme yapabilir. Çoklu frekans bandı kanalına sahiptir.

BTK Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu onayına sahip Türkiye’deki ilk ve tek üründür.
İncelemek ve Satın Almak için TIKLAYINIZ!

 

 

 

DelcomRF TCP IP RF Modem

DelcomRF TCP IP RF Modem, MO+ 32 bit işlemcisi, 512 byte buffer desteği, 70 kbps varan yüksek hava veri hızı, devamlı veri aktarım özelliği, güçlü haberleşme mesafesi, adreslenebilir özelliği, 256 frekans kanalı, Avrupa standartlarında çıkış gücü ile modemler üzerinden RF ağ oluşturabilmesi temel özellikleridir. Bunun yanında, onlarca değişik parametreye sahip olan modemler, endüstriyel sınıftadır.

DelcomRF TCP IP RF Modem, ters besleme ile aşırı yük koruması ve anten için emc protect özelliklerine sahiptir. Tümü yapılandırılabilir parametreler içeren ayarlar ile kontrol edilir. Dubleks “aynı anda çift taraflı” veri iletişimi yapmanızı sağlar.Hava haberleşme mesafesi 7km den fazladır.
İnclemek ve satın almak için TIKLAYINIZ!


 

 

 

 

 

Tavsiye Edilen Yazılar