TCP/IP Protokolü ve Uygulamaları

İki ya da daha fazla bilgisayarın birbirleriyle iletişim kurabilmesi için bazı protokollere ihtiyaçları vardır.Bugun bu protokollerden olan TCP/IP protokolünü inceleyeceğiz.
İlk olarak 80’li yıllarda Amerikan Savunma Bakanlığı(DoD) tarafından OSI tabanlı sistemlere alternatif olarak geliştirilmiştir. Açılımı Transmission Control Protocol/Internet Protokol olan TCP/IP internetin temel protokollerini içeren bir pakettir. Bir çok protokolün bir araya gelmesi ile oluşmuştur. TCP kısmı veri transferinde önemli noktaları belirtirken IP kısmı taşıma yolunu bulmayı belirtir. Protokol yapısı Uygulama Katmanı, Taşıma Katmanı, İnternet Katmanı, Ağ Erişim Katmanı ve Fiziksel Katman olmak üzere 5’e ayrılır.

 

1) Uygulama Katmanı

Farklı sunucular üzerindeki süreç ve uygulamalar arasındaki iletişimi sağlar. (Örn: HTTP, FTP, SMTP, vs.)

2) Taşıma Katmanı

Noktadan noktaya veri akışını sağlar. (TCP ve UDP)

3) İnternet Katmanı

Routerlar ile birbirine bağlanmış ağlar boyunca verinin kaynaktan hedefe yönlendirilmesini sağlar. Bu akışı sağlayan kaynak ve hedef adres bilgileri internet katmanında saklanır

4) Ağ Erişim Katmanı

Uç sistem ile ağ arasındaki lojik arabirime ilişkin katmandır. Verilerin fiziksel olarak 1 ve 0’lara dönüştürülerek taşınması sağlanır. MAC

5) Fiziksel Katman

İletişim ortamının karakteristik özelliklerini, sinyalleşme hızını ve kodlama şemasını belirler. Veri kablo tipine (veya kablosuz) göre elektrik sinyallerine veya elektromanyetik dalgalara dönüştürülür.

TCP/IP Protokolü ve Uygulamaları

TCP/IP Nasıl Çalışır?

TCP/IP, ağdaki başka bir bilgisayar (sunucu) tarafından bir kullanıcıya veya makineye (müşteri) bir hizmet (web sayfası gönderme gibi) sağlanan bir istemci / sunucu iletişim modelini kullanır.

Toplu olarak TCP/IP protokol grubu, vatansız olarak sınıflandırılır, bu da her bir müşteri isteğinin, yeni istekler ile ilgisi olmadığı için yeni olduğu anlamına gelir. Vatansız olmak, ağ yollarını serbest bırakarak sürekli kullanımlarını sağlar.

Bununla birlikte, nakil katmanının kendisi durumsaldır. Tek bir mesaj iletir ve bir mesajdaki tüm paketler alınana ve hedefe yeniden monte edilinceye kadar bağlantısı yerinde kalır.

TCP/IP’nin Avantajları

TCP/IP zorunlu değildir ve sonuç olarak tek bir şirket tarafından kontrol edilmemektedir. Bu nedenle, internet protokol paketi kolayca değiştirilebilir. Tüm işletim sistemleriyle uyumludur, bu nedenle diğer herhangi bir sistemle iletişim kurabilir. İnternet protokol paketi, her türlü bilgisayar donanımı ve ağları ile de uyumludur.

TCP/IP Protokolü ve Uygulamaları

TCP/IP oldukça ölçeklenebilir ve yönlendirilebilir bir protokol olarak, ağ üzerinden en verimli yolu belirleyebilir.

TCP/IP Protokolü ve UygulamalarıDelcomRF  TCP/IP modem, tüm bağlantı ve veri aktarım ihtiyaçlarınızı sorunsuz şekilde çözer.
TCP IP RF Modem, MO+ 32 bit işlemcisi, 512 byte buffer desteği, 70 kbps varan yüksek hava veri hızı, devamlı veri aktarım özelliği, güçlü haberleşme mesafesi, adreslenebilir özelliği, 256 frekans kanalı, Avrupa standartlarında çıkış gücü ile modemler üzerinden RF ağ oluşturabilmesi temel özellikleridir. Bunun yanında, onlarca değişik parametreye sahip olan modemler, endüstriyel sınıftadır.

Ürünü incelemek ve satın almak için tıklayınız.

Sormak istedikleriniz için bizi çekinmeden arayınız. DelcomRF A.Ş. ve mühendisleri size memnuniyetle destek verecektir.

Bize ulaşın: 0850-360-8080

Mail:[email protected]

[email protected]

 

Tavsiye Edilen Yazılar